Natural food, artisan bread from stonemill flour and art gallery

Ръчен занаятчийски хляб само от СТАРИ СОРТОВЕ с БИОдинамичен сертификат с жив квас и бавна ферментация с прясно смляно брашно на каменна мелница печен на каменна плоча.

Ръчен занаятчийски хляб само от СТАРИ СОРТОВЕ с БИОдинамичен сертификат с жив квас и бавна ферментация с прясно смляно брашно на каменна мелница печен на каменна плоча.

Преди основното да прочетете, тук се спрете:

Авторският ни доматен сос се приготвя от моркови, лук, *целина, домати, варени няколко часа на ниска температура.

Гхи - мъдростта на Изтока го донесе и у нас - пречистено (преварено), *краве масло, по-добре усвоимо и подходящо за топлинна обработка, спрямо обикновения си първообраз. С кехлибарен цвят и лек, сладък аромат на *орехи.

Оризът ни - Басмати, накиснат, сварява се на пара.

Зеленчук на топлина е пуснал аромат, ето как - за да се запазят витамини и хрупкави да си останат, за кратко в тигана, зеленчуците на танц с подскоци ще се захванат.

Преди основното да прочетете, тук се спрете:

Авторският ни доматен сос се приготвя от моркови, лук, *целина, домати, варени няколко часа на ниска температура.

Гхи - мъдростта на Изтока го донесе и у нас - пречистено (преварено), *краве масло, по-добре усвоимо и подходящо за топлинна обработка, спрямо обикновения си първообраз. С кехлибарен цвят и лек, сладък аромат на *орехи.

Оризът ни - Басмати, накиснат, сварява се на пара.

Зеленчук на топлина е пуснал аромат, ето как - за да се запазят витамини и хрупкави да си останат, за кратко в тигана, зеленчуците на танц с подскоци ще се захванат.

българска кухня
Категория:
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Вкусната, българска бъркотия. Шарената черга, изтъкана от *яйцата, печената чушка, лук, домати, магданоз, сиренето *овче от българското, проверено.

Може и веган. *Гхи се заменя със зехтин, яйцата и сиренето – с *тофу, добавя се куркума и най-полезна сол – ЧЕРНА се нарича.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

българска кухня
Категория:
Share on facebook
Share on twitter

Миш-Маш

Описание:

Вкусната, българска бъркотия. Шарената черга, изтъкана от *яйцата, печената чушка, лук, домати, магданоз, сиренето *овче от българското, проверено.

Може и веган. *Гхи се заменя със зехтин, яйцата и сиренето – с *тофу, добавя се куркума и най-полезна сол – ЧЕРНА се нарича.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

Къри с тоу или темпе от леща
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Класичесият вариант е с *тофу –  в къри сос и кокосово мляко се е потопило. Страст и аромат е придобило. До пременени зеленчуци в басейн от сос се е покрило. А, оризът наднича срамежливо, отстрани. Иска му се и него – някой да го бутне сред бъбривата компания.

Препоръчваме във вариант с българското темпе – от ферментирали цели зърна сварена кафява леща. Свръх полезно. Прясно, незамразявано, без термична обработка. С букет от вкусове, залято с тика масала сос.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

15.90лв.

Къри с тоу или темпе от леща
Share on facebook
Share on twitter

Къри с тофу или темпе от леща

Описание:

Класичесият вариант е с *тофу –  в къри сос и кокосово мляко се е потопило. Страст и аромат е придобило. До пременени зеленчуци в басейн от сос се е покрило. А, оризът наднича срамежливо, отстрани. Иска му се и него – някой да го бутне сред бъбривата компания.

Препоръчваме във вариант с българското темпе – от ферментирали цели зърна сварена кафява леща. Свръх полезно. Прясно, незамразявано, без термична обработка. С букет от вкусове, залято с тика масала сос.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

15.90лв.

масаба - израелска кухня
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

*Хумусът *тхината обича. И на сватбена церемония той се врича. На бяло вино поканени са всичките роднини зеленчуци – сотирани, напарфюмирани и пременени: тиквичка, домат, чушка, лук и магданоз. Глъч и суматоха, палави, нахахутени зрънца създават и се заиграват със *сусама, *заатара и сумака.

Традиционно израелско ястие.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

масаба - израелска кухня
Share on facebook
Share on twitter

Масаба

Описание:

*Хумусът *тхината обича. И на сватбена церемония той се врича. На бяло вино поканени са всичките роднини зеленчуци – сотирани, напарфюмирани и пременени: тиквичка, домат, чушка, лук и магданоз. Глъч и суматоха, палави, нахахутени зрънца създават и се заиграват със *сусама, *заатара и сумака.

Традиционно израелско ястие.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

грейви сайтан, вегетариански ястия
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Специалитетът – изкусител ! Филе сайтан, мариновано с червено вино, соев сос, мащерка, черен, червен пипер и чесън. С гарнитура – топящо се домашно картофено пюре от родопските картофи с характер от запечен лук и риган. Сервира се със свежа, зелена салата. 

Месоядците ще бъдат бързо убедени.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

17.80лв.

грейви сайтан, вегетариански ястия
Share on facebook
Share on twitter

Грейви Сайтан

Описание:

Специалитетът – изкусител ! Филе сайтан, мариновано с червено вино, соев сос, мащерка, черен, червен пипер и чесън. С гарнитура – топящо се домашно картофено пюре от родопските картофи с характер от запечен лук и риган. Сервира се със свежа, зелена салата. 

Месоядците ще бъдат бързо убедени.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

17.80лв.

Kartofi s akvaafaba maioneza
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

След като на пара са приготвени, картофите игриви, за кратко в тигана, с кехлибареното *гхи започват да подскачат, искат цвета му да отвличат.  Добавят се ароматни билки, сезонни зелении, чесън. В подложка от полезната протеинова аквафаба майонеза се сервира.

Може и веган – *гхи се заменя със зехтин. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиране на онлайн поръчката. 

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

Kartofi s akvaafaba maioneza
Share on facebook
Share on twitter

Билковият кехлибар

Описание:

След като на пара са приготвени, картофите игриви, за кратко в тигана, с кехлибареното *гхи започват да подскачат, искат цвета му да отвличат.  Добавят се ароматни билки, сезонни зелении, чесън. В подложка от полезната протеинова аквафаба майонеза се сервира.

Може и веган – *гхи се заменя със зехтин. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиране на онлайн поръчката. 

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

Агнешко по георгпьовски - традиционнна българска кухня
Категория: Tag
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Благородният шедьовър с препратка към онова прословуто ястие по Великден. Главните герои са златистото *темпе, запечено със *соевия, червено винен сос и гарнитура… Каква ти гарнитура!? Първо място и отличие за майсторски постигнатия вкус на наглед обикновените съставки – ориз басмати, гъбите печурки, джоджен, морков, лучени перца и *гхи. По традиция, зелената салата си присъства в омайващото блюдо

Може и веган – гхи се заменя със зехтин. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиарне на онлайн поръчката.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

17.80лв.

Агнешко по георгпьовски - традиционнна българска кухня
Категория: Tag
Share on facebook
Share on twitter

Гергьовско темпе

Описание:

Благородният шедьовър с препратка към онова прословуто ястие по Великден. Главните герои са златистото *темпе, запечено със *соевия, червено винен сос и гарнитура… Каква ти гарнитура!? Първо място и отличие за майсторски постигнатия вкус на наглед обикновените съставки – ориз басмати, гъбите печурки, джоджен, морков, лучени перца и *гхи. По традиция, зелената салата си присъства в омайващото блюдо

Може и веган – гхи се заменя със зехтин. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиарне на онлайн поръчката.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

17.80лв.

българска кухня
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Цяла, печена, червена чушка си поляга в майсторски доматен сос, къкрил на котлона бавно и полека, за да е ароматен домакин на чесъна, бахара, *гхи и *сиренето овче. Украса има и с магданоз. А, лимецова, квасена брускетата полегнала е на перваза на чинията, нетърпеливо, чака да бъде потопена – полята със зехтинче, с чубрица поръсена.

Може и веган – *гхи се заменя със зехтин, а сиренето с *тофу. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиарне на онлайн поръчката.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

българска кухня
Share on facebook
Share on twitter

Каракачанска топеница

Описание:

Цяла, печена, червена чушка си поляга в майсторски доматен сос, къкрил на котлона бавно и полека, за да е ароматен домакин на чесъна, бахара, *гхи и *сиренето овче. Украса има и с магданоз. А, лимецова, квасена брускетата полегнала е на перваза на чинията, нетърпеливо, чака да бъде потопена – полята със зехтинче, с чубрица поръсена.

Може и веган – *гхи се заменя със зехтин, а сиренето с *тофу. Отбележете в полето „Бележки“ при финализиарне на онлайн поръчката.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

12.90лв.

южно американско ястие
Share on facebook
Share on twitter

Описание:

Блатът – по класическа латиноамериканска рецепта, печен е на плоча, а до него, кръстосала листа – сежата салатка. Но, той е само къща за обитателите важни. Задуше(в)но, в него са се сбрали – черен боб, лук червен, чушки, пресен кориандър, кимион, ориз Басмати, на парата сварен и освежен с авторския ни доматен сос.

Латино американско ястие с чисти български продукти.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

15.90лв.

южно американско ястие
Share on facebook
Share on twitter

Тортиля

Описание:

Блатът – по класическа латиноамериканска рецепта, печен е на плоча, а до него, кръстосала листа – сежата салатка. Но, той е само къща за обитателите важни. Задуше(в)но, в него са се сбрали – черен боб, лук червен, чушки, пресен кориандър, кимион, ориз Басмати, на парата сварен и освежен с авторския ни доматен сос.

Латино американско ястие с чисти български продукти.

Допълнителна информация

Тегло 0.350 kg

15.90лв.